Faszerowany schab w kapuście kiszonej

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Schab zanurzony w kapuście to jest to co proponuję Wam na świąteczną potrawę .

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • ½ kg pieczarek
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • 3 listki laurowe
    • 3 ziela angielskiego
    • Mały słoiczek ketchupy
    • Cebula
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowany schab w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab nacinamy w środku, solimy.
  • farsz 2. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ketchup 3. Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
  • schab 4. Schab nadziewamy farszem.
  • schab 5. Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
  • farsz 6. Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy.
    Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
  • schab 7. Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny.
    Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną.
    Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować