Faszerowany schab w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab nacinamy w środku, solimy.
2.Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3.Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
4.Schab nadziewamy farszem.
5.Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
6.Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy.
Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
7.Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny.
Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną.
Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze