PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Faszerowana rolada z boczkuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/02/4ceeda8f2d5d155079bd5cdd77f87e72315bebac.jpeg25601920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/faszerowana-rolada-z-boczku-2
(4) siatka wędliniarska,rękaw do pieczenia, 2 ząbki czosnku, mała cebulka, rozmaryn świeży
Sposób przygotowania przepisu:
Faszerowana rolada z boczku
1.
Boczek włożyć do naczynia, dodać przyprawy (1), sól peklową, zalać wodą i przechowywać w chłodnym miejscy przez 3-4 dni codziennie przewracając mięso.
2.
Mielone doprawić przyprawami i solą (2), dobrze wymieszać.
3.
Wyjęty boczek natrzeć glazurą, na to położyć farsz, zwinąć w roladę, zapakować w siatkę wędliniarską.
Do rękawa wrzucić nie obrany czosnek, przekrojoną na pół cebulkę, włożyć roladę i na wierzch położyć rozmaryn.
Piec ok 2 godzin w temp 180 stopni (góra-dół)
4.
Po upieczeniu przełożyć na płaski półmisek przykryć deseczką i obciążyć. Ostygniętą wędlinę włożyć do lodówki do stężenia. Zdjąć siatkę i......SMACZNEGO
PPWS_03-2014
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze