Moja rolada wyszła smaczna, mięsko mięciutkie a farsz z gotowanego mięsa mielonego z warzywami wyszedł bardzo smaczny i fajnie komponował się z boczkiem.
(średnia 5 z 5 głosów)
IDEALNE MIĘSO NA KAŻĄ OKAZJĘ.
Wystarczy kawałek dobrego chudego świeżego boczku do tego pyszny farsz i smakowita wędlinka na chleb i nie tylko gotowa.
Soczysta rolada z boczku idealna na np. na kanapki do obiadu.
Boczek nadziewany smażonym na maśle porem, zrolowany i upieczony. Do formy wlewam bulion, by boczek nie wysuszał się podczas pieczenia. Boczuś był bardzo delikatny, kremowy, rozpływał się w ustach, po prostu paluszki lizać.
Taka potrawa nie jest trudna do zrobienia. Danie bardzo smaczne i pożywne.
Rolada z boczku faszerowana mięsiwem. Może to być danie obiadowe, jak również doskonała wędlina.
Komentarze