ROLADA Z BOCZKU FASZEROWANA MIĘSEM

  • wyświetlono: 18509 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 1

IDEALNE MIĘSO NA KAŻĄ OKAZJĘ.

otylia-sieczka
  • 50min

Składniki

Boczek 3-4 kg
Mięso mielone 1-1,5 kg (karkówka 0,70 dag, dzik 0,40 dag, indyk 0,20 dag)
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kromka chleba
Czosnek
Cebula
Przyprawy
Peklosól
Pieprz
Czerwona papryka
Delikat do mięs
Majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

ROLADA Z BOCZKU FASZEROWANA MIĘSEM

  • 1. Boczek przekroić na dwa płaty, natrzeć peklosolą i odstawić w chłodne miejsce na ok 2 dni Mięsa (karkówkę, dzika i indyka) oczyścić i zmielić w maszynce. Dodać rownież zmieloną wcześniej namoczoną kromkę chleba. cebulę pokroić w kostkę i zeszkilć na smalcu Do mięsa mielonego dodać zeszkloną cebulę, drobno posiekany czosnek, jajka i przyprawy. Wymieszać. Płaty boczku również lekko posypać przyprawami i lekko rozbić tłuczkiem. Nałożyć farsz mięsny i zrolować aby powstały ładne i zgrabne rolady. Każdą roladę obwiązać nicią spożywczą. Rolady wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 1,5-2 godzin Najpierw na 160 C a pod koniec pieczenia temperaturę zwiększyć na 180 C. Na 10 min przed końcem pieczenia rolady posypać mieszanką przypraw wg gustu (ja użyłam kolorowego pieprzy, czerwonej papryki i majeranku)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada z boczku

Dodane przez: iziona

Rolada z boczku

Na Wielkanocnym stole oprócz jajek...

Rolada z boczku

Dodane przez: Peypey

Rolada z świerzego boczku

Świetne mięsko na kanapki i jako...

gotowe

Dodane przez: ziutula

rolada z boczku do pieczywa z szybkowara

rolada z boczku świeżego wieprzowego...

Rolada z indyka

Dodane przez: 2milutka

Faszerowana rolada z indyka

Delikatne mięso jakim jest filet...

ROLADA Z BOCZKU

Dodane przez: JOANNA 55a

ROLADA Z BOCZKU

Bardzo smaczna rolada

image-1baxit1

Dodane przez: OktawiaG

Rolada brokułowa z mięsem

pyszna, delikatna rolada z mięsem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE