PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ROLADA Z BOCZKU FASZEROWANA MIĘSEMhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/64/5dd01136abc2c89a497b29ae4f861d1afab9d4a9.jpeg640480http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rolada-z-boczku-faszerowana-miesem-2
1.
Boczek przekroić na dwa płaty, natrzeć peklosolą i odstawić w chłodne miejsce na ok 2 dni Mięsa (karkówkę, dzika i indyka) oczyścić i zmielić w maszynce. Dodać rownież zmieloną wcześniej namoczoną kromkę chleba. cebulę pokroić w kostkę i zeszkilć na smalcu Do mięsa mielonego dodać zeszkloną cebulę, drobno posiekany czosnek, jajka i przyprawy. Wymieszać. Płaty boczku również lekko posypać przyprawami i lekko rozbić tłuczkiem. Nałożyć farsz mięsny i zrolować aby powstały ładne i zgrabne rolady. Każdą roladę obwiązać nicią spożywczą. Rolady wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 1,5-2 godzin Najpierw na 160 C a pod koniec pieczenia temperaturę zwiększyć na 180 C. Na 10 min przed końcem pieczenia rolady posypać mieszanką przypraw wg gustu (ja użyłam kolorowego pieprzy, czerwonej papryki i majeranku)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze