Fasolka z boczkiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna fasolka i wspaniała panierka,podsmażona i chrupiąca.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. fasolki szparagowej
    3 plastry boczku
    2 łyżki masła
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1,5 litra wody
    1 łyżka soli
    2 listki laurowe
    2 łyżki posiekanego koperku
    4 łyżki orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka z boczkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka 1. Fasolkę oczyszczam i myję. Wodę doprowadzam do zagotowania, dodaję listki laurowe, obrany czosnek,sól i fasolkę. Gotuję do miękkości fasolki ok. 15 min. Odcedzam. Na patelni roztapiam masło, dodaję pokrojoną cebulę i podsmażam. Dodaję pokrojony w paseczki boczek, podsmażam. Dodaję orzechy, mieszam, zestawiam,dodaję koper, mieszam. Fasolkę nakładam na talerz, usmażonym boczkiem i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasola Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować