Fasolka w ketchupie

4.44 (172 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczny i ciekawy pomysł na fasolkę.Idealna do mięs.

  • 40 min

Składniki:

  • 2,5 kg fasolki szparagowej, 1 szklanka oleju, 40 dkg cebuli, 40 dkg marchewki, 2 duże pikantne ketchupy, 2 łyżki cukru.
Wystaw ocenę:

4.44 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokroić w kawałki 2-3cm i ugotować w osolonej wodzie. Posiekać cebulę, a marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wlać do garnka szklankę oleju i smażyć cebulę z marchewką, od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarła. Fasolkę po ugotowaniu odcedzić i dodać do podduszonej marchewki z cebulką. Następnie wlać dwa ketchupy i całość wymieszać. Włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.

Porady

Jeśli nie chcemy, aby fasolka była zbyt pikantna, dodajmy ketchup łagodny zamiast pikantnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować