Ogórki w ketchupie

4.49 (154 ocen)

  • 30 min

Ogórki w ketchupie słodko kwaśne

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków kroimy wzdłuż na 4 części,1 pęczek kopru, czarny pieprz ziarnisty, ziele angielskie,12 ząbków czosnku
    Zalewa:
    1\5 szklanki octu
    1,5 szklanki cukru
    2 łyżki soli
    8 łyżek ketchupie np. Pudliszki
    4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ketchupy

Ogórki w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy ogórki, kroimy je wzdłuż na 4 części. Do słoików wkładamy gałązki kopru, 4 ziarenka czarnego pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego i 2 ząbki obranego czosnku. Kolejno w słoiku wzdłuż układany ogórki. Póżniej gotowe słoiku zalewany zalewą uprzednio zagotowaną (gorącą). Pasteryzujemy przetwór 10 min.

Porady

Gdyby zabrakło ketchupie można go zastąpić przeciętne pomidorowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować