Fasolka szparagowa zapiekana w szynce

4.5 (144 ocen)

Dobra,lekkostrawna,smakuje zarowno na cieplo jak i na zimno,podana z mlodymi ziemniaczkami jest najlepsza.

Składniki:

  • 100 gr cienkich plastrow szynki szwarcwaldzkiej
    500 gr fasolki szparagowej
    sol
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa zapiekana w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolke ugotowac(najlepiej na parze) na poltwardo,jeszcze ciepla tak po 7 straczkow owijamy plastrem szynki szwarclandzkiej,ukladamy i zapiekamy w piekarniku okolo 20'

Porady

Zamiast szynki szwarcwaldzkiej mozemy uzyc boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować