Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

  • wyświetlono: 2792 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna i syta. Można ją podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

smak i uczucie
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

700 g fasolki szparagowej
500 g mięsa mielonego
1 cebula
100 g sera żółtego
1 łyzka masła klarowanego
sól
pieprz
ostra papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

  • 1. Fasolkę ugotować w posolonej wodzie.
    Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Fasolkę wymieszać z mięsem i włożyć do naczynia do zapiekania.
    Ser zetrzeć na tarce i posypać fasolkę.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ser się rozpuści.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsoZapiekankawarzywafasolkamieloneszparagowa

Komentarze

Podobne przepisy

leczo

Dodane przez: Cukiereczek

Leczo z fasolki szparagowej

Danie kuchni węgierskiej w całkiem...

roladki drobiowe z fasolką szparagową

Dodane przez: majka190382

ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Miałam w lodówce piersi z kurczaka,...

Leczo z fasolką szparagową

Dodane przez: bogusia82

Leczo z fasolką szparagową

Leczo można przyrządzać z różnymi...

Gulasz z fasolką szparagową

Dodane przez: Gosia123

Gulasz z fasolką szparagową

Gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem...

Fasolka szparagowa z kurczakiem

Dodane przez: Kloruś

Fasolka szparagowa z kurczakiem

Delikatny kurczak, mnóstwo fasolki...

fasolka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Fasola szparagowa z kiełbasą

Szybka potrawa na kolacje, fasolka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE