Fasolka szparagowa z tortellini i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Fasolka szparagowa to jedno z naszych ulubionych warzyw, a więc często gości na naszym stole. Tym razem z tortellini z grzybami i szpinakiem z czosnkiem oraz czerwonym serem gouda.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
    250 g tortellini z grzybami
    300 g szpinaku ( u mnie mrożony )
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    2 łyżki śmietany 18 %
    czerwony ser gouda ( gouda czerwone pesto) do posypania, albo inny ulubiony ser
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne

Fasolka szparagowa z tortellini i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagowa oczyścić, umyć i pokroić w 1,5-2 cm kawałki. Ugotować w osolonej wodzie ( ok. 20 min ). Odcedzić na sicie.
    Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Szpinak rozmrozić na patelni, na wolnym ogniu, pod przykryciem. Dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Ciągle trzymać na ogniu. Do szpinaku dodać fasolkę i tortellini. Pomieszać. Szpinak ładnie oklei fasolkę i tortellini. Dobrze zagrzać.
    Przed podaniem posypać serem gouda startym na tarce.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Szpinak Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować