Fasolka szparagowa w zalewie octowej

4.42 (189 ocen)

  • 2 godz.

Idealny dodatek do drugich dań lub można wykorzystać ją do sałatek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - fasolka szparagowa

    Zalewa
    - 1 litr wody
    - 300 ml octu
    - 3 łyżki soli
    - 2 łyżki cukru
    - liść laurowy
    - ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.42 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zalewamy fasolkę 1. Fasolkę obieramy kroimy gotujemy wodę dodajemy fasolkę gotujemy 5 minut następnie odcedzamy przelewamy zimną wodą.
  • Przekładamy fasolkę do słoików 2. Fasolkę przekładamy do słoików dodajemy do każdego po liściu laurowy, zielu angielskim.
  • Gotujemy zalewę 3. Następnie do garnka wlewamy wodę razem z octem dodajemy cukier i sól - gotujemy. Zagotowaną zalewę wlewamy do fasolki w słoiku zakręcamy słoiki.
  • Słoiki pasteryzujemy 4. Przygotowane słoiki pasteryzujemy 60 minut. Następnie odkładamy w chłodne, ciemne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować