Fasolka szparagowa w zalewie octowej

  • wyświetlono: 14728 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Idealny dodatek do drugich dań lub można wykorzystać ją do sałatek.

  • 120min

Składniki

- fasolka szparagowa

Zalewa
- 1 litr wody
- 300 ml octu
- 3 łyżki soli
- 2 łyżki cukru
- liść laurowy
- ziele angielskie

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa w zalewie octowej

  • Zalewamy fasolkę1. Fasolkę obieramy kroimy gotujemy wodę dodajemy fasolkę gotujemy 5 minut następnie odcedzamy przelewamy zimną wodą.
  • Przekładamy fasolkę do słoików2. Fasolkę przekładamy do słoików dodajemy do każdego po liściu laurowy, zielu angielskim.
  • Gotujemy zalewę3. Następnie do garnka wlewamy wodę razem z octem dodajemy cukier i sól - gotujemy. Zagotowaną zalewę wlewamy do fasolki w słoiku zakręcamy słoiki.
  • Słoiki pasteryzujemy4. Przygotowane słoiki pasteryzujemy 60 minut. Następnie odkładamy w chłodne, ciemne miejsce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka Jaś w zalewie

Dodane przez: bienpyt

Fasolka Jaś w zalewie

Można ją wykorzystać w okresie...

cukinia

Dodane przez: Klaudia0318

Pyszna cukinia w zalewie octowej

Przepis na tę cukinię mam od cioci....

kabaczki

Dodane przez: Yaxley

Kabaczki w zalewie octowej

Dobry dodatek do zimowych obiadków.

Pstrąg w zalewie octowej

Dodane przez: zzewa

Pstrąg w zalewie octowej

Nawet pstrąg w occie jest smaczny...

Opiekańce

Dodane przez: kasik1p3

Opiekańce - ryby w zalewie octowej

Jak przystało na córkę wędkarza,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE