Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną

4.5 (169 ocen)

Dodatek śmietany do fasolki nadaje jej całkiem nowego , lekko kwaśnego smaku , czosnek zaś go podkręca i nadaje charakteru.

Składniki:

  • 0,5 kg. żółtej fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    100g. masła 82%
    1 szklanka bułki tartej
    200 ml. śmietany 18%
    sól , pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z bułką tartą i śmietaną 1. Z fasolki szparagowej odciąć końce , umyć.
    Fasolkę ugotować na miękko z dodatkiem soli i cukru.
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą i śmietaną 2. W między czasie ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.
    Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć parę sekund czosnek a następnie dodać bułkę tartą , wymieszać.
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą i śmietaną 3. Fasolkę szparagową odcedzić , przełożyć z powrotem do garnka , osuszyć nad ogniem.
    Dodać bułkę tarta , wymieszać.
    Następnie dodać śmietanę oraz pieprz , ponownie wymieszać.
    Podawać jako dodatek do mięs , ryb lub jako samodzielne danie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować