Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem

4.5 (186 ocen)

  • 40 min

Pierogi z tym pysznym farszem, lubiane są w całej mojej rodzinie, polecam...

  • 40 min

Składniki:

  • 1kg kiszonej kapusty
    3 małe dobre kiełbaski śląskie
    2 główki cebuli
    4 jajka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapstę chwilkę gotujemy, odcedzamy, ponownie nastawiamy do gotowania. Gotujemy do miękkości ok 30min. Odcedzoną i wystudzoną kroimy, wsypujemy do dużej miski. Na odrobinie oleju rumienimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy do kapusty. Kiełbasę, ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę i łączmy. Farsz mieszamy i przyprawiamy.

    SMACZNEGO.

Porady

Farszu wystarcza na ok 100 pierogów, na ciasto z 1kg mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować