Ekspresowy barszcz czerwony zabielany

  • wyświetlono: 646 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pamiętam smak takiego barszczu, który gotowała moja mama. Moja wersja jest ekspresowa. Został mi rosół i miałam ugotowaną większą ilość buraków. Takim sposobem powstał ekspresowy barszcz i smakiem się nie różni od tego gotowanego w tradycyjny sposób.

IMG_20200815_103145
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

2 l rosołu
ok. 1 kg ugotowanych czerwonych buraczków
3/4 szkl. śmietany 30 %
do smaku :
liść laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
ocet
cukier

dodatkowo :
ugotowane ziemniaki
podsmażony boczek z cebulką

Sposób przygotowania przepisu:

Ekspresowy barszcz czerwony zabielany

  • 1. Rosół podgrzać.
    Buraki pokroić w kostkę i dodać do rosołu.
    Następnie dodać przyprawy do smaku.
    Zagotować i gotować kilka minut na małym ogniu.
    Śmietanę zahartować z zupą, wlać do garnka i wymieszać.
    Gotowy barszcz podawać z ugotowanymi tłuczonymi ziemniakami okraszonymi smażonym boczkiem i cebulką.

Porady

Czas przygotowania łączny z ugotowaniem ziemniaków. Aby szybciej się ugotowały można je pokroić w kostkę, bo i tak będą tłuczone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

na szybkobarszczzupybarszcz czerwonytanie gotowanieszybko i smaczniebarszcz czerwony zabielanydania za grosik

Komentarze

Podobne przepisy

barszcz zabielany

Dodane przez: capri

barszcz zabielany z ziemniakami

To była pierwsza zupa, jaką ugotowałam,...

Barszcz czerwony

Dodane przez: Kuchnia Marty

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony to chyba najpopularniejsze...

Barszcz czerwony

Dodane przez: ladyson

Domowy barszcz czerwony

Barszcz czerwony domowy jest doskonały...

image-0ogemuh

Dodane przez: karolinajedynak24

BARSZCZ CZERWONY

Pamiętam jak taki barszcz czerwony...

Barszcz ukraiński ekspresowy

Dodane przez: ewaeu

Barszcz ukraiński ekspresowy

Postny barszcz ukraiński polecam...

barszcz zabielany

Dodane przez: Henryka

Barszcz zabielany

Pyszny, rozgrzewający barszczyk

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE