Dziki gulasz

  • wyświetlono: 3153 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo aromatyczny gulasz.Wszystko pachnie lasem. Niezwykłe połączenie mięsa z dzika, rozmarynu, jałowca i grzybów.

Anyzkowo

Składniki

Składniki :

1,5 kg mięsa z dzika,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
1 łyżeczka jałowca,
2 gałązki rozmarynu,
6-8 szt grzybów suszonych,
1 szklanka wina czerwonego wytrawnego,
2 listki laurowe,
3 ziarenka ziela angielskiego,
6 szt śliwek wędzonych,
olej do smażenia,
3 łyżki mąki,
bulion.

Sposób przygotowania przepisu:

Dziki gulasz

  • 1. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Mięso opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Mięso przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Pod koniec wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Wszystko przełóż do garnka z mięsem. Dodaj liść laurowy, jałowiec, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlej bulion i wino. Całość duś na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Pod koniec wrzuć śliwki i gotuj jeszcze parę minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszdzik

Komentarze

Podobne przepisy

żeberka z dzika

Dodane przez: Kasja1986

żeberka z dzika w miodzie

Pyszne chrupiące, a jednocześnie...

Gulasz

Dodane przez: Kinia1984

Gulasz

Uwielbiam gulasz. Idealnie przygotowany...

Gotowe pyszne mięsko z warzywami na talerzu

Dodane przez: stokrotka13

Dzik z warzywami

Wyśmienity przepis dla osób lubiących...

image-05hpsdc

Dodane przez: sylwin03

Gulasz

Gulasz, najlepszy,,,wybierasz mięso...

image-231mb5l

Dodane przez: Alex M

Tort naleśnikowy z dzikiem

Przepyszne i bardzo sycące danie....

image-0vqc50q

Dodane przez: Alex M

Pieczeń z dzika z warzywami

Kolorowa pieczeń na obiad lub na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE