Dżem z jabłek i landrynek

  • wyświetlono: 4376 |
  • dodany do książki kucharskiej: 21 |
  • polecenia: 0

Pyszny dżem z jabłek i landrynek super smakuje z naleśnikami czy drożdżowymi racuchami

Bo-Bożena

Składniki

1,5 kg.jabłek (po obraniu )
30 dkg. landrynek o smaku owocowym
cukier do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z jabłek i landrynek

  • Aromatyczny dżem1. Jabłka pokroić na drobne części , dodać kilka łyżek wody , smażyć pod przykryciem , dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać cukier do smaku , smażyć jeszcze oko. 10 minut , gorące wkładać do słoików , pasteryzować 15 minut .Dobrze jest wybrać landrynki w kolorze czerwonym czy pomarańczowym , wtedy dżem ma bardzo ładny kolor , w moim było za dużo zielonych , dlatego kolor jest zielonkawy . Dżem jest super dodatkiem do naleśników czy drożdżowych racuchów . SMACZNEGO!!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiprzetwory-jabłka
 

Komentarze

Podobne przepisy

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

dżem z jabłek i cukinii

dżem z jabłek i cukinii

Dżemik

Dodane przez: IrenaJa

Dżem z dyni i jabłek

Pyszny, lekko słodki, idealny do...

Dzem z jabłek i białej czekolady

Dodane przez: iziona

Dżem z jabłek i białej czekolady

Przepyszny dżem smakujący jak nutella...

Dżem z dyni i jabłek

Dodane przez: AnnaKoziel

Dżem z dyni i jabłek

Jabłko i dynia to idealne połączenie...

Korzenny dżem z cukinii i jabłek z nutką cytrusową

Dodane przez: Bilcia

Korzenny dżem z cukinii i jabłek z nutką...

Mój autorski przepis na pyszny...

Dodane przez: sznycel cichy

Dżem z dzikiej róży i jabłek

Je się dużymi łyżeczkami