DŻEM MALINOWO-JABŁKOWY

4.51 (162 ocen)

Idealny na zimę do śniadania ;)

Składniki:

  • -2 kg jabłke
    -0,5 kg malin
    -2 szklankki cukru
    -1 galaretka (kolor wg uznania, ja dałam pomarańczową)
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem malinowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DŻEM MALINOWO-JABŁKOWY 1. Jabłka obrać , pokroić w grubsze plastry do większego garnka.
  • DŻEM MALINOWO-JABŁKOWY 2. Dać na ogień i zacząć gotować, dodać maliny i cukier (ok 30 min).
    Gdy będą jeszcze kawałki jabłek nie rozgotowane można użyć blendera.
    Gdy będzie jednolita masa doać galaretkę i wymieszać.

Porady

Wyszło ok 10 słoiczków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować