SHREKOWE PIEROGI / PIEROGI ZE SZPINAKIEM

5 (158 ocen)

Jeżeli dzieci nie lubią szpinaku, wystarczy powiedzieć że to shrekowe pierogi : ;)

Składniki:

  • Ciasto: (ok 25-30szt)
    -2 szkl. mąki
    -szczypta soli
    -jajko
    -1 szkl. wody

    Farsz:
    -40 dag mrożonego szpinaku lub średniej wielkości miska świeżego szpinaku
    -3 łyżki sera białego
    -1 duży ząbek czosnku
    -sól
    -pieprz

Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Shrekowe pierogi / pierogi ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ:
    Na patelni roztopić łyżkę masła dodać szpinak i chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz (można także vegete). Wyciskami przez praskę czosnek.
    Zdejmujemy z ognia czekamy aż ostygnie.
  • 2. Zdejmujemy z ognia czekamy aż ostygnie. Gdy farsz będzie zimny dodajemy 3 łyżki sera białego i dokładnie mieszamy.
  • 3. CIASTO:
    Składniki zarobić wodą i odstawić na ok 15 min. Ciasto rozwałkować wykrawać kółka. Na każde kółko dajemy po łyżeczce farszu i zlepiamy.

Porady

Pierogi także możemy podawać z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować