Dyniowe wstążki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Jesienny obiad na bazie dyni.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 mała dynia
    1 cebula
    10 pomidorków koktajlowych
    2 duże ząbki czosnku
    4 pieczarki
    30 dag mięsa mielonego
    pół opakowania makaronu wstążki
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    pół szklanki wody
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    kurkuma
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Dyniowe wstążki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pokroić na ćwiartki. Wszystkie warzywa wstawić do piekarnika, skropić oliwą z oliwek, piec 30 minut w temp. 200 st. C. Po ostudzeniu dynię obrać ze skórki. Wszystkie warzywa przełożyć do głębokiego naczynia, zmiksować blenderem, podlać 1/2 szklanki wody. Gotować. Do mięsa zetrzeć na tarce o grubych oczkach pieczarki, dodać bułkę tartą, jajko, sól, pieprz i ostrą paprykę. Uformować malutkie pulpeciki, obsmażyć z każdej strony. Do warzywnego sosu dodać jogurt, sól, pieprz oraz kurkumę. Przełożyć do tego usmażone pulpeciki, chwilę razem dusić pod przykryciem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, po odcedzeniu wrzucić do sosu i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować