Drożdżówki z mąki bezglutenowej

1 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Pyszne. Warto spróbować:-)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 ml mleka
    20 g drożdży lub 1 opakowanie drożdży suchych bezglutenowych
    70 g cukru
    70 g masła
    500 g mąki bezglutenowej
    1 całe jajko

    Nadzienie wg uznania:
    Twaróg
    Marmolada
    Masa makowa

    Lukier:
    Cukier puder
    Woda lub sok z cytryny
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Drożdżówki z mąki bezglutenowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka dać mleko, cukier, masło, drożdże- podgrzać do temperatury max 37 C.
    Wymieszać. Dodać mąkę i jajko. Wyrobić. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto na prostokąt, nałożyć nadzienie i zwinąć w roladę. Ciasto pokroić w plastry. Ułożyć na papierze do pieczenia.
    Piec w temperaturze 200 C przez 25 minut.
    Udekorować lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować