Drożdzowka ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Gorąco polecam przepis jest naprawdę pyszna, mąż z córką uwielbia ,to ciasto ,gdy tylko zacznie się sezon śliwkowy często piekę ,to ciasto ;) GORĄCO POLECAM

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto :
    1 szkl mleka
    1 szkl. cukru
    poł kostki drożdzy
    4 jajka
    mąkę ( na oko ) tak żeby ciasto nie lepiło się do rąk
    0.5 kostki margaryny

    KRUSZONKA:
    0.5 kostki margaryny
    0.5 szkl cukru
    1.5 szkl mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdzowka ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść (margarynę dodać ostygniętą ) zostawić do wyrośnięcia ,gdy trochę podrośnie jeszcze raz wymieszać i zostawić na chwile żeby jeszcze podrosło...

    Ciasto wyłożyć na blachę ,poukładać śliwki , kruszonkę pokruszyć na całości blachy ,piec około 50 minut w temp 180 stopni, SMACZNEGO

Porady

Najlepiej dodać do ciasta sok z pomarańczy i ztartą skórkę z pomarańczy ,smakuje wyśmienicie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować