Drożdżówka francuska

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Przepis znalazłem w książce kulinarnej, ale zmodyfikowałem go dla własnych potrzeb.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasta francuskiego
    -3 jabłka
    -1 jajko
    -1 łyżka cukru
    -1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdżówka francuska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie podzielić na 8 równych części. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać cynamon i cukier, następnie rozłożyć po 2 łyżki nadzienia na 4 kawałki ciasta. Przykryć 4 kolejnymi kawałkami i zlepić brzegi. Posmarować jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut, temperatur 200 stopni.

Porady

Podawać, gdy trochę ostygną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować