Szaszłyki z kurczakiem i kiełbasą z pikarnika

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Szaszłyki robi się prosto, a smakują wysmienicie.

  • 60 min

Składniki:

  • (na 10-12 sztuk)
    -1 pierś z kurczaka
    -1 papryka
    -3 cebule
    -20 pieczarek
    -1 laska kiełbasy
    -przyprawa do kurczaka
    -patyczki na szaszłyki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z kurczakiem i kiełbasą z pikarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w grubą kostkę i posypujemy przyprawą. Paprykę i cebule kroimy w grubą kostkę, a pieczarki jeśli są duże kroimy na pół. Kiełbasę kroimy w plastry. Nadziewamy na patyk do wyczerpania składników. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, by kurczak się upiekł.

Porady

Można podawać z sosami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować