Drobiowy pilaw z kolorowymi paprykami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolorowa, niezwykle aromatyczna, świetnie przyprawiona potrawka z kurczaka z wyrazistą papryką, zielonym groszkiem i ziołami podana na dzikim ryżu to świetna propozycja na pełnowartościowy obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 450g fileta z kurczaka
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    1 żółta papryka
    120g mrożonego zielonego groszku
    150g dzikiego ryżu
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka curry
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1/2 pęczka natki z pietruszki
    masło klarowane
    papryka słodka
    sól
    świeżo zmielony pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowy pilaw z kolorowymi paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0e8qmsv 1. Fileta pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30minut. Po tym czasie usmażyć na klarowanym maśle.
  • 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem curry.
  • image-076vysl 3. Groszek ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • image-17j3bqt 4. Cebulę, czosnek drobno posiekać, przesmażyć na maśle klarowanym, dodać pokrojone w paski papryki i smażyć cały czas mieszając około
    8-10minut. Następnie dodać groszek, ryż, oregano i kurczaka. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i smażyć jeszcze
    2-3 minuty.
  • 5. Przełożyć do naczynia i posypać posiekaną natką z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować