Kolorowa, niezwykle aromatyczna, świetnie przyprawiona potrawka z kurczaka z wyrazistą papryką, zielonym groszkiem i ziołami podana na dzikim ryżu to świetna propozycja na pełnowartościowy obiad.
Drobiowy pilaw z kolorowymi paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30minut. Po tym czasie usmażyć na klarowanym maśle.
2.Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem curry.
3.Groszek ugotować według przepisu na opakowaniu.
4.Cebulę, czosnek drobno posiekać, przesmażyć na maśle klarowanym, dodać pokrojone w paski papryki i smażyć cały czas mieszając około
8-10minut. Następnie dodać groszek, ryż, oregano i kurczaka. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i smażyć jeszcze
2-3 minuty.
5.Przełożyć do naczynia i posypać posiekaną natką z pietruszki.
Komentarze