Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z mięsa wieprzowego z dodatkiem czerwonej i żółtej papryki. Danie polecam na obiad np. z ziemniakami. ryżem lub kaszą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
    1 czerwona papryka
    1/2 żółtej papryki
    1 cebula
    3 - 4 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    400 ml gorącej wody
    kilka listków laurowych
    kilka ziarenek jałowca
    100 ml zimnej wody
    1 łyżka mąki
    sól do smaku
    biały pieprz do smaku
    słodka papryka w proszku do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, osuszamy z wody. Kroimy i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez kilka minut. Przekładamy do miseczki. Na patelnię wkładamy mięso i smażymy przez około 10 minut, dodajemy przesmażone warzywa, przyprawy i wlewamy gorącą wodę. Gotujemy do miekkości mięsa.
    Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
    Ugotowany gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gulaszowe Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować