DROBIOWE ROLADKI Z JARMUŻEM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna propozycja dla drobiożerców. Sposób na przemycenie witamin, bo jarmuż jest ich skarbnicą

  • 45 min

Składniki:

  • 70 dag piersi z kurczaka
    20 dag jarmużu pokrojonego
    15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego
    sól,pieprz
    ząbek czosnku
    1 jajka
    szklanka bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety, delikatnie rozbijamy, oprószamy
    solą i pieprzem.Jarmuż obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, po tym
    czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju, dodajemy
    jarmuż, dodajemy sól,pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Podduszamy ok 15 minut mieszając. Po tym czasie studzimy. Na każdy kotlet
    wykładamy porcje jarmużu ok 1,5 łyzki, na wierzch układamy plaster
    sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w
    jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron.
    Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Jarmuż Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować