Drobiowe roladki z grzybami leśnymi, żurawiną i orzechami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurczak z darami jakie przynosi nam jesień. Połączenie po prostu idealne! Koniecznie spróbujcie :-)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójny filet z piersi kurczaka
    ok. 6 borowików (ew. podgrzybki)
    pół szklanki suszonej żurawiny
    garść posiekanych orzechów włoskich
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    mąka
    jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drobiowe roladki z grzybami leśnymi, żurawiną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Solimy i oprószamy pieprzem z obu stron.
  • 2. Żurawinę namaczamy w gorącej wodzie przez ok. 15 minut.
  • 3. Orzechy włoskie siekamy.
  • 4. Grzyby drobno kroimy i podsmażamy chwilę na maśle. Dodajemy żurawinę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości grzybów. Zdejmujemy z ognia.
  • 5. Na mięso wykładamy grzybowy farsz, posypujemy orzechami. Zwijamy w roladki, spinamy wykałaczką.
  • 6. Roladki panierujemy w jajku i mące. Smażymy na oleju na złoty kolor.
    Podajemy z sałatką.

Porady

Możemy również użyć suszonych grzybów, należy je wcześniej namoczyć w wodzie przez ok. 20 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować