Drobiowe orzechowe sakiewki z kapustą

0 (0 ocen)

Ciekawe połączenie smaków :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/2 główki młodej kapusty
    1-2 pomidory
    1 pęczek koperku
    2 łyżki pestek słonecznika
    2 łyżeczki pesto z ricotty i orzechów
    sól, pieprz
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki Pesto

Drobiowe orzechowe sakiewki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić na dwa kolety, rozbić i posmarować pesto orzechowym.
  • 2. Kapustę poszatkować, podlać niewielką ilością wody, posolić, dodać posiekany koperek i udusić.
  • 3. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Dodać do nich 3 łyżki uduszonej kapusty. Wymieszać i nałożyć na kotlety. Filety złożyć na pół i obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  • 4. Do kapusty dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i smażyć aż się rozpadną. Doprawić do smaku.
  • 5. Sakiewki drobiowe pokroić w centymetrowe plastry i podawać z kapustą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kapusta Młoda kapusta Ziarna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować