PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Drobiowe koperty z cukiniąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/47/8f8eb22f31e24d7d1c5b7d7d6d7ec843585d1d6a.jpeg20071335http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/drobiowe-koperty-z-cukinia-i-mozzarella-6
2 sznycle z fileta indyka (po 150g każdy)
1 malutka i cieniutka cukinia
6 plastrów ser mozzarella
sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do kurczaka wg.uznania
1 jajko surowe
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Drobiowe koperty z cukinią
1.
Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.Następnie przesmażamy ją z odrobiną oleju i dodatkiem soli często mieszając do tego momentu aż lekko zmięknie - odstawiamy.
2.
Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukini i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę)
3.
Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
Komentarze