Domowy makaron

4.5 (194 ocen)

Nie ma nic lepszego jak pyszny i domowy makaron do rosołu

Składniki:

  • 50 dag mąki
    3 jajka
    1/3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Domowy makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę ,wbijamy jajka, wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Ugniatamy ,aż ciasto będzie jednolite i elastyczne ,a następnie przykrywamy folią na 15 minut ,aby odpoczęło.Ciasto dzielimy na połowę i obie części wałkujemy na cienkie placki. Potem kroimy cienko nożem lub maszynką do makaronu.Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut.Po odcedzeniu hartujemy w zimnej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować