Domowy makaron

4.51 (196 ocen)

Zrobiłam go pierwszy raz i do rosołu już nigdy nie dam kupnego.Przygotowanie tego makaronu jest proste i tanie. Warto go zrobić.

Składniki:



  • 1 szklanka mąki + do podsypania
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżki wody


Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko Dania z makaronem

Domowy makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Mąkę wysypać na blat, zrobić dołek i wbić jajko, dodać sól. Wymieszać i dodać wodę. Dokładnie wyrobić ciasto,żeby było gładkie.
  • makaron 2. Rozwałkować cienko i zostawić na 20 minut,aby placek wysechł lekko.
  • makaorn 3. Ciasto pokroić na cienkie paski.Odłożyć na 30 min do wyschnięcia.
    W garnku zagotować wodą posoloną. Do gotującej wody wrzucać makaron i gotować ok.5 minut. Odcedzić i przelać wodą,aby makaron się nie skleił.

    Podawać do rosołu lub sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować