Domowy budyń czekoladowy

3 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny i szybki sposób na domowy budyń czekoladowy, idealny na chłodne jesienno-zimowe popołudnia jako deser do kawy i nie tylko.
Pyszny i zdrowy dla dzieci.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 litra mleka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 łyżka kakao

    Dodatkowo
    Kilka kostek czekolady
    Dowolne owoce np.maliny
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Budynie

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pół litra mleka odlej 0, 5 szklanki, resztę mleka zagotuj z cukrem.
    W pozostałym mleku wymieszaj obie mąki i kakao, wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń.
    Gorący budyń przelej do salaterek , wierzch posyp startą czekoladą i malinami.

Porady

Do dekoracji możesz użyć dowolnych ulubionych dodatków np. różnych owoców, orzechów czy soku malinowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować