400 g świeżych truskawek
1/2 szkl cukru
3-4 łyżki wody
330 ml śmietanki 30% schłodzonej
Sposób przygotowania przepisu:
Domowe lody truskawkowe
1.
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy drobno. Truskawki przekładamy do garnka, dolewamy wodę i wsypujemy cukier. Zagotowujemy truskawki z cukrem i miksujemy blenderem na mus, odstawiamy do wystudzenia. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo zimny mus truskawkowy, miksujemy. Ubitą masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin a najlepiej całą noc. Wyjmujemy z zamrażalnika na 15 min przed podaniem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze