Domowa buraczanka

4.5 (140 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Prosta, zdrowa, tania zupa. Każdemu smakuje:)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Pół kilo buraków
    Pół kilo ziemniaków
    surowe żeberko, lub kość karkowa
    śmietana 18 %
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, ocet, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, kolendra
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Domowa buraczanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kości ugotować wywar aż będzie miękka. W połowie gotowania dodać 2 listki, 2 ziarka ziela i kolendry.
  • 2. Wyjąć kość, wrzucić skrojone w kostkę buraki. Podgotować aż będą półmiękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • 3. Gdy wszystko będzie miękkie, dodać śmietanę, przyprawy, mięso obrane z kości, podgotować ok 2 min. Podawać z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować