Buraczanka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zupa którą gotowała dawno temu moja babcia

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Paczka buraków puree
    Włoszczyzna : 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera i pora
    Porcja rosołowa
    Ziemniaki sztuk według gustu
    Śmietana
    Kwasek cytrynowy, sól, pieprz, cukier, lubczyk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Buraczanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • garnek 1. Włoszczyznę myjemy, obieramy, kroimy i wrzucamy do dość dużego garnka. To samo czynimy z ziemniakami. Na koniec w garnku ląduje porcja rosołowa. Całość zalewamy wodą i gotujemy do momentu aż ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie. Oczywiście solimy i pieprzymy jakkolwiek to brzmi.
  • garnek2 2. Wyjmujemy pora, selera, porcję rosołową a dodajemy paczkę buraków. Posypujemy szczyptą kwasku cytrynowego, 1 łyżką suszonego lubczyku i ok. 2 łyżkami cukru. Gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut.
  • 3. Zaprawiamy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować