Domowa biała czekolada z bakaliami

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Podczas przygotowania długo zastanawiałam się jak przechowywać czekoladkę, gdy już będzie gotowa - w sreberku, czy może w pudełku, a może zapakować w folię z kokardką... Jak się okazało, nie było takiej potrzeby. Czekolada zniknęła w całości w 15 minut !

  • 20 min

Składniki:

  • 4 czubate łyżki oleju kokosowego lub masła kakaowego
    3 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego
    2 czubate łyżki mleka w proszku
    1/2 laski wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu
    mieszanka studencka lub ulubione składniki (wiórki kokosowe, orzechy, kawałki ciasteczek)
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Słodycze

Domowa biała czekolada z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy. Cukier puder i mleko w proszku przesiewamy i łączymy. Powoli dodajemy do oleju. Dodajemy nasiona wanilii (lub ekstrakt waniliowy). Cały czas mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia składników. Keksówkę wykładamy folią aluminiową. Wysypujemy formę mieszanką studencką lub innymi ulubionymi dodatkami i zalewamy gorącą masą. Wstawiamy do lodówki na trzy godziny. Gotowe! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Notka redakcyjna

KHWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować