DIP SZPINAKOWY W CHLEBKU

0 (0 ocen)

Bardzo prosta a zarazem smaczna przekąska która sprawdzi się na niejednym spotkaniu towarzyskim.

Składniki:

  • 20 dag szpinaku
    2 łyżki siekanej szalotki
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego lub jogurtu greckiego
    3 łyżki majonezu
    2-3 łyżki startego sera parmezan
    sól
    pieprz
    pieprz cajenne

    mały chlebek

    Dodatki:
    krakersy
    warzywa (ogórek, pomidorki koktajlowe, papryka, seler naciowy, różyczki brokół)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dip Przekąski

Dip szpinakowy w chlebku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak (jeśli świeży) sparzyć w wodzie, odcedzić i odcisnąć, pokroić na mniejsze części. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzine. Z chlebka ściąć górną część oraz środek, ściętą część pokroić na mnejsze części. Dipem napełnić chlebek, ułożyć na większym taleru lub tacy Wokół chlebka poukładać pokrojony chleb, krakersy, warzywa pokrojone w słupki (marchewka, papryka, ogórek, seler naciowy, pomidorki koktajlowe)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować