Dietetyczne rafaello

4.48 (147 ocen)

  • 30 min

Polecam dla wszystkich te pyszne kuleczki kokosowe! Są przede wszystkim zdrowe i w wersji mniej kalorycznej niż standardowe rafaello.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    mleko 0,5 % lub 1,5%(200g)
    woda (200g)
    kasza manna (100g)
    cukier trzcinowy lub stevia(20g)
    olejek waniliowy ,kokosowy lub migdałowy
    migdały (30g)
    wiórki kokosowe (75g)
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Dietetyczne rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rafaello 1. Do garnka wlewamy mleko, wodę i wsypujemy kaszę mannę i cukier. Gotujemy na małym ogniu ciągnie mieszając tak długo, aż kasza zesztywnieje i będzie odstawać od brzegów. Na gorąco nie będzie jeszcze super sztywna, ale ma być konsystencji tzw. „łyżka staje”. Do gorącej kaszy wsypujemy pokrojone na drobno obrane migdały lub gotowe płatki migdałowe. Kaszę odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Z lekko ciepłej formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe rafaello schładzamy w lodówce kilka godzin. Po schłodzeniu jest konsystencji kremowej, drobna kaszka praktycznie niewyczuwalna.

Porady

Dodatkowo do środka można wcisnąć po kawałku orzecha laskowego, wtedy smakuje jeszcze lepiej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować