Dietetyczne gołąbki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Te gołąbki to najlepszy wybór dla tych co lubią jeść zdrowo i dbać o sylwetkę:)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średnia główka młodej kapusty 3 cebule 3 ząbki czosnku podwójny filet z kurczaka 2 woreczki ryżu parboiled 2 woreczki kaszy bulgur z dodatkami sól pieprz wegeta tłuszcz do smażenia cebuli np oliwa oregano papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki dietetyczne 1. kapustę oczyszczamy ze zbędnych liści i sparzamy w garnku z gorącą wodą niedługo bo kapusta jest młoda w międzyczasie filety z kurczaka myjemy osuszamy i mielimy przez maszynkę cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na patelni w wysokim garnku gotujemy ryż i kaszę . Kiedy wszystkie produkty będą już ostudzone robimy farsz z ryżu, kaszy, cebulki, i przypraw. Na liściu kapusty układamy farsz i delikatnie zwijamy , wyrabiamy tak wszystkie liście a gołąbki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową wysmarowaną delikatnie oliwą, tak ułożone ciasno obok siebie gołąbki przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 45 min w 180 st. sprawdzamy czy są miękkie i na kilka minut zdejmujemy folię aby móc zrumienić delikatnie kapustę. Na koniec można zrobić sosik pomidorowy polać po gołąbkach. Podajemy na obiad z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować