Deserek jogurtowy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób

Zapraszam na pyszny deser jogurtowy z truskawkami. Przygotowany na bazie jogurtu i kwaśnej śmietany słodzony cukrem waniliowym. Polecam na deser.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 łyżka żelatyny
    4 łyżki wody
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    8 truskawek
    3 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deserek jogurtowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego stężenia.
    W międzyczasie od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na drobne kawałki.
    Letnią żelatynę przelewamy do jogurtu i mieszamy, masę przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
    Na stężoną masę przekładamy truskawki.
    Kwaśną śmietanę, jogurt naturalny i cukier waniliowym przekładamy do miseczki i mieszamy. Masę przekładamy do pucharków na truskawki i ponownie wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować