Deser z galaretką,mandarynkami i bitą śmietaną na biszkoptach

4.67 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki ,orzeźwiający deserek z galaretką.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 mandarynek
    galaretka pomarańczowa
    galaretko-pianka owoce leśne
    20 biszkoptów okrągłych
    1 opakowanie bitej śmietany.
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Deser z galaretką,mandarynkami i bitą śmietaną na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mandarynki obieramy,dzielimy na cząstki układamy na biszkoptach w czterech salaterkach. Zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki do stężenia.Rozrabiamy drugą galaretkę w 250 ml wody,odstawiamy do stężenia.Tężejącą galaretkę wylewamy na galaretkę pomarańczową w salaterce.Wstawiamy do lodówki. Dekorujemy bitą śmietaną .Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Galaretka Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować