DESER WANILIOWY Z BISZKOPTAMI, BITĄ ŚMIETANĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MIGDAŁAMI

4.5 (176 ocen)

  • 15 min

Idealny do popołudniowej kawki, na drugie śniadanie do pracy albo imprezowe słodkości!

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 duża porcja )

    KREM WANILIOWY:

    * budyń waniliowy – 2 czubate łyżki
    * mleko – 250 ml
    * wanilia – 1 laska
    * cukier puder – 2 łyżki
    * ser biały 3x mielony – 125 g
    śmietana 36% – 2 łyżki

    BITA ŚMIETANA:

    * śmietana 36%- 125 ml
    * roztopiona biała czekolada – 2 łyżki
    * posiekane migdały – 1 łyżka

    DODATKOWO:
    * okrągłe biszkopty
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Bita śmietana

Deser waniliowy z biszkoptami, bitą śmietaną, białą czekoladą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    KREM WANILIOWY:

    Budyń mieszamy z odrobiną mleka, pozostałe gotujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń – doprowadzamy do wrzenia. studzimy.

    Do przestudzonego ( ale nie zimnego ) budyniu dodajemy twarożek oraz śmietanę – za pomocą trzepaczki ubijamy gęsty krem.

    BITA ŚMIETANA:

    Zimną śmietanę ubijamy na puch wlewając pod koniec roztopioną białą czekoladą.

    CAŁOŚĆ:

    Do słoiczka wkładamy biszkopty, przekładamy przygotowanym kremem i dekorujemy bitą śmietaną z czekoladą i migdałami.

    Podajemy mocno schłodzony!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Biała czekolada Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować