Deser "rafaello"

4.5 (165 ocen)

Ten deser powstał przez przypadek. Wszyscy w moim domu uwielbiają "rafaello"

Składniki:

  • Masa:
    2 i 1/2 szklanki mleka
    3 żółtka
    2 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru kryształu
    30 dag masła
    25 dag kokosu
    1/2 szklanki adwokatu

    Opakowanie okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Deser "rafaello" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i dodajemy rozpuszczone żółtka. Gotujemy budyń. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń, kokos i na końcu adwokat.
    W pucharkach układamy na przemian masę i biszkopty. Na samym wierzchu nakładamy masę i posypujemy kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować