Deser porzeczkowo-malinowy z musem granatowo-truskawkowym i jogurtem miodowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To wspaniała kompozycja smaków. Szczególnie uwielbiają ją najmłodsi.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka-250 ml
    Składniki musu granatowo-truskawkowego:
    1 szklanka ziaren granatu
    1,5 szklanki zmiksowanych truskawek
    2,5 łyżeczki żelatyny +1/5 szklanki wrzątku
    Cukier puder
    Składniki masy jogurtowo-miodowej
    2 szklanki gęstego jogurtu
    Miód płynny leśny
    2,5 łyżeczki żelatyny +1/5 szklanki wrzątku
    Ponadto:
    1,5 szklanki drobnych malin
    Kilka łyżek mieszanki czarnych i czerwonych porzeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser porzeczkowo-malinowy z musem granatowo-truskawkowym i jogurtem miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus granatowo-truskawkowy: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było grudek. Do miski przełóż ziarna granatu, zmiksowane truskawki, cukier do smaku oraz żelatynę. Zmiksuj całość na gładką masę. Gdy zacznie lekko tężeć przełóż ją do ozdobnych słoiczków.
  • 2. Masa jogurtowo-miodowa: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było grudek. Do jogurtu dodaj miód do smaku i zmiksuj. Następnie wlej tężejącą żelatynę. Gdy masa zacznie tężeć wyłóż połowę na mus, połóż obrane i opłukane maliny i drugą część masy. Porzeczki obierz, opłukaj, osusz i wyłóż do wierzch deserków. Schłodź w lodówce przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dzień dziecka Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować