Deser porzeczkowo-malinowy z musem granatowo-truskawkowym i jogurtem miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mus granatowo-truskawkowy: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było grudek. Do miski przełóż ziarna granatu, zmiksowane truskawki, cukier do smaku oraz żelatynę. Zmiksuj całość na gładką masę. Gdy zacznie lekko tężeć przełóż ją do ozdobnych słoiczków.
2.Masa jogurtowo-miodowa: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było grudek. Do jogurtu dodaj miód do smaku i zmiksuj. Następnie wlej tężejącą żelatynę. Gdy masa zacznie tężeć wyłóż połowę na mus, połóż obrane i opłukane maliny i drugą część masy. Porzeczki obierz, opłukaj, osusz i wyłóż do wierzch deserków. Schłodź w lodówce przez około godzinę.
Komentarze