Owocowa Wyspa

5 (140 ocen)

  • 15 min

Pyszny deser z owocami, szybki i bardzo efektowny. Ładnie się prezentuje. Lubiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 brzoskwinia
    winogrono
    1 kiwi
    1 banan
    Galaretka cytrynowa

    Palma:
    1 kiwi
    1 banan
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Owocowa wyspa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Banana, kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy winogrono.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 400ml wrzącej wody. Wlewamy do salaterki lub innego naczynia. Schładzamy. Gdy zacznie tężeć dodajemy owoce i ponownie chłodzimy w lodówce. Przed podaniem wyjmujemy deser z miski na talerz.
  • 3. Palma: Banana obieramy i kroimy na pół, dodajemy na deser. Kiwi obieramy i kroimy w półksiężyce mocujemy do bananowego pnia za pomocą wykałaczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować