deser galaretkowy z wiśniami z butelki

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszny galaretkowy deser..........SMACZNEGO!!!

  • 12 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wiśnie mrożone 300 gram, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, jogurt naturalny 180 ml, biszkopty okrągłe 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Deser galaretkowy z wiśniami z butelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z dużej 2 litrowej butelki plastikowej po soku odciąć ostrym nożem wlot, tylko tyle, aby można było wkładać biszkopty


    galaretkę truskawkową rozmieszać w 450 ml gorącej wody, wlać do butelki, dodać część wiśni mrożonych bez pestek, schować do stężenia w lodówce
  • etap 2. galaretkę agrestową rozmieszać w 300 ml gorącej wody, dodać jogurt, wymieszać, schłodzić, na galaretkę truskawkową położyć kilka biszkoptów, wlać jogurt, schować do lodówki
  • etap 3. pozostałe odmrożone już wiśnie wsypać z sokiem do pojemnika z miarką, teraz wlać do innego naczynia tyle gorącej wody ile brakuje do 450 ml z wiśniami, w tej wodzie rozmieszać galaretkę i wlać do wiśni, zimne wlać do butelki na jogurt, do lodówki


    galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zimną wlać na do butelki, schować do lodówki do stężenia


    butelkę ostrożnie rozciąć wzdłuż ostrymi nożyczkami, odciąć denko i delikatnie usunąć butelkę z deseru, kroić porcje i podawać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować