Deser galaretkowy z wiśniami z butelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z dużej 2 litrowej butelki plastikowej po soku odciąć ostrym nożem wlot, tylko tyle, aby można było wkładać biszkopty
galaretkę truskawkową rozmieszać w 450 ml gorącej wody, wlać do butelki, dodać część wiśni mrożonych bez pestek, schować do stężenia w lodówce
2.galaretkę agrestową rozmieszać w 300 ml gorącej wody, dodać jogurt, wymieszać, schłodzić, na galaretkę truskawkową położyć kilka biszkoptów, wlać jogurt, schować do lodówki
3.pozostałe odmrożone już wiśnie wsypać z sokiem do pojemnika z miarką, teraz wlać do innego naczynia tyle gorącej wody ile brakuje do 450 ml z wiśniami, w tej wodzie rozmieszać galaretkę i wlać do wiśni, zimne wlać do butelki na jogurt, do lodówki
galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zimną wlać na do butelki, schować do lodówki do stężenia
butelkę ostrożnie rozciąć wzdłuż ostrymi nożyczkami, odciąć denko i delikatnie usunąć butelkę z deseru, kroić porcje i podawać
Komentarze