Warstwowy deser galaretkowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i lekki deser warstwowy. Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu i tani. Dzieci będą nim zachwycone. Polecam

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe w proszku (lub inne)
    240 g jogurtu naturalnego
    1/2 szkl słodkiej śmietanki 30 %
    1 łyżka cukru pudru
    posypka w kształcie serduszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno Galaretki

Warstwowy deser galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody a drugą w 1 szkl gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka (rozpuszczona w 400 ml) ostygnie to przelewamy do 4 pucharków na dno po 7 łyżek i wstawiamy pucharki do lodówki, aż galaretka w nich stężeje. Do jogurtu przelewamy galaretkę rozpuszczoną w 1 szkl wody i dokładnie mieszamy. Następnie przelewamy masę jogurtową (po 17 łyżek)na zastygniętą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Jak reszta galaretki zacznie tężeć, przekładamy ją na masę jogurtową po 4 łyżki. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i układamy na górze deseru. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy jadalną posypką w kształcie serduszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować