Zimowy deser galaretkowy

4.5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Piękny kolorek pod puszystą chmurką ze śmietany i mascarpone.

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka przeźroczysta
    1 galaretka turkusowa
    1/2 op mascarpone
    1/2 szkl śmietany 30 %
    2 łyżki cukru pudru
    cukrowe gwiazdki
    cukrowa posypka perełki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Zimowy deser galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Wylewamy na przemian w wysokich szklankach lub pucharkach równą ilość płynu. Ja rozlewałam za pomocą strzykawki, odmierzając po 10 ml każdego koloru. Każdą warstwę chłodzimy do stężenia przed wylaniem następnej. Powtarzamy do wyczerpania składników.
  • 3. Miksujemy mascarpone z płynną śmietanką i pudrem do uzyskania sztywnej konsystencji. Szprycujemy na galaretki i ozdabiamy śnieżynkami i perełkami.
  • 4. Deser podajemy mocno schłodzony. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować