Deser brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W 250 ml wrzącej wody rozpuszczamy 1 galaretkę odstawimy do przestudzenia. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno 200 ml zimnej śmietany kremówki, pod koniec dodajemy porcjami serek. Na koniec dodajemy zimną, tężejąca galaretkę. Mus przekładamy do pucharków i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. W tym czasie rozrabiamy kolejna galaretkę brzoskwiniową w pozostałej ilości wrzącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie wyjmujemy z puszki. Odsączamy, odkładamy 1-2 połówki brzoskwini do dekoracji, pozostałą cześć kroimy w kostkę. Tak przygotowywane owoce wykładamy na mus. Zalewamy zimną galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ubijamy 100 ml śmietany kremówki z 1 łyżeczką cukru pudru. Całość zdobimy ubita śmietaną, owocami i czekoladą.
Komentarze