Czosnkowe chlebki Naan

4.5 (188 ocen)

  • 40 min

Pyszne, arabskie chlebki, tylko dla fanek czosnku, inni będą kląć :)

  • 40 min

Składniki:

  • Co trzeba? (na 5 sztuk)

    320 g mąki pszennej
    125 ml ciepłego mleka
    4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka oliwy
    7 g suchych drożdży
    pół łyżeczki soli
    1,5 łyżki masła roztopionego
    7 ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Czosnkowe chlebki naan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Co i jak?

    Drożdże i sól wymieszać z mąką. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce i zagniatać . Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (ja tego nie robiłam).

    Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
    Wyrośnięte( albo i nie) ciasto podzielić na 5 części. Formować kulki, spłaszczać- brzegi mają być grubsze, środek cieńszy.
    Wierzch smarować masłem, posypać czosnkiem.
    Piec jakieś 15 min, do zarumienienia.


    PS. Ja dałam jeszcze starty żólty ser :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować